Humánia Pszichológia Blog

A zárt ajtók mögé nyújt betekintést idén a KAPSZLI Pszichológiai Napok

2018. március 26. - humánia

A határok kérdése olyan alapvető a pszichológiában, mint a lélegzés a biológiában. Megjelenik kapcsolatainkban, társadalmunkban, a politikában, a művészetben és testi-lelki életünkben. Tulajdonképpen bizonyos szempontból egész életünk során határokkal játszunk. Átlépjük, őrizzük, meghúzzuk, feloldjuk őket. Ezért várjuk nagy izgalommal a 2018. április 6-7-8-án kerül megrendezésre kerülő KAPSZLI Pszichológiai Napokat, Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciáját. Sőt, idén szerzőink is részt vesznek a rendezvényen; az "elég jó szülőséggel" foglalkozó workshopjuk ízelítőjeként tartanak kiscsoportos műhelyfoglalkozást.

0001.jpg

Hihetetlen, de már 14. éve szerveződik a KAPSZLI a Károli Gáspár Református Egyetemen. Idén a Zárt ajtók címet kapta a rendezvény, amely utal például a fizikai elzártság, a pszichés izoláció, a különféle pszichés zavarok és az ezekkel összefüggő címkék okozta elszigetelődés, a titkok okozta távolság, illetve a tabuk témaköreire is. A témának megfelelően szó lesz kapcsolatokról és az ezekben megjelenő nehézségekről, szorongásokról, párkapcsolatokról, az intimszféra védelméről, családon belüli erőszakról, virtuális világról vagy éppenséggel börtönpszichológiáról. A rendezvényre mi, a Humánia szerzői is rendszeresen járunk, és minden alkalommal szívesen ajánljuk a sokszínű programot, hiszen nem sok hely van, ahol gyakorló szakemberektől ingyenesen tanulhat a laikus közönség. 

Az előadások mellett műhelyfoglalkozások során önismeretüket is bővíthetik a látogatók. Betekintést nyerhetnek olyan módszerekbe, mint az erőszakmentes kommunikáció, állatasszisztált terápia, a transztánc, vagy éppenséggel megtudhatják, hogy a gyereknevelés során, hogyan hat a gyerekekre az, ahogyan gondolkodnak magunkról, mint szülőkről.

A konferencián olyan kiváló szakemberek tartanak majd előadást mint Belső Nóra, Tari Annamária, Buda László, Mérő László, Kádár Annamária, és még sokan mások. Blogunk részéről Józsa Balász és Juhász Dániel vesz részt a rendezvényen, ők műhelyfoglalkozást fognak tartani. A KAPSZLI-n való részvétel mindenki számára ingyenes.

A konferencia helyszíne a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete, melynek címe: 1037. Budapest, Bécsi út 324.

További információ a rendezvényről itt:

A KAPSZLI honlapján: https://krekapszli.hu/

Hivatalos Facebook oldalán: https://www.facebook.com/KAPSZLI/

Facebook eseményén: https://www.facebook.com/events/1319467654821054/

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4413781568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása