Humánia Pszichológia Blog

Inkubátorház indult tanácsadóknak Budapesten!

2016. január 28. - humánia

Végre eljött a nagy pillanat és a start-up forradalom elérte a segítő szakmákat is. Miután egyre több inkubátor projekt indul, illetőleg "inkubátor ház" nyílik mostanában a versenyszférába betörni kívánó elsősorban IT/tech vállalkozásoknak, mostmár a humán vállalkozók számára is elérhetővé válhat egy ilyen jellegű segítség. A Human HUB célja, hogy ötvözze a segítő területeken működő szakemberek és vállalkozók szakértelmét az új generációs tanácsadók modern szemléletével, lelkesedésével és kreativitásával.

csibek.jpg

Az induló humán projekteket olyan szolgáltatásokkal kívánják támogatni és kiegészíteni, amelyeket a gyógypedagógiai, pszichológiai, pedagógiai vagy bölcsészkarokon biztosan senki sem tanulhatott meg, holott a szakmában való érvényesüléshez elengedhetetlenek lennének. Ezek közé tartozik például a marketing, a gazdasági és vállalkozási ismeretek vagy éppen a gyakorlati tapasztalat hiányosságaiból felmerülő számos kérdéskör (például szupervízió nélkül semmilyen segítő szakmában sem javallott elindulni). Éppen ezért a Human HUB-nál fogták magukat és a tanácsadó szakma legkülönbözőbb területeiről gyűjtöttek össze olyan szakembereket, akik tanácsaikkal, egyedi projektekhez illeszkedő, személyreszabott segítséget tudnak nyújtani.

A Human HUB tagja bárki lehet, aki összerak egy pályázatot, amelyben röviden ismerteti projektjét, majd ezután pályázata a szakmai csoportosulás részéről kedvező elbírálásban részesül. Ezzel kapcsolatban weboldalukon a következő áll: 

"Olyan projektek ötletgazdáit és életrekeltőit várjuk , akik az egyén és/vagy a társadalom életminőségének javításáért, lelki egyensúlyának fenntartásáért dolgoznak. A pályázóink köre lehet bármilyen humán segítő szakmából érkező szakember (bölcsészet, pedagógia, pszichológia, gyógypedagógia. társadalomtudományi, szociális területről)."

A Human Hub az egyes projektek egyedi szakmai támogatása mellett nyílt szakmai fórumokat szervez, melyeken bemutatkoznak a támogatott projektek, illetve vállalkozói, szakmai ismereteiket előadássorozatokkal bővíti, valamint szuperviziós csoportokkal is mentorálják az induló tanácsadókat.

human_hub_logo.png

A Human Hub-nak a Lukács Oktatási Központ ad otthont, melynek erőforrásai a Hub tagjai számára is elérhetőek. A bejáratott, központi helyen lévő helyszín (a Margit hídtól 5 percre, a III. kerületben található) alkalmas képzések, tréningek tartására, valamint csoportterápiás és egyéni terápiás munkára egyaránt. 

Azért örömteli a csoportosulás létrejötte, mert a humán területen végzettek és a segítő szakmákban dolgozó szakemberek eddig teljesen egyedül voltak, ha önállóan szerették volna elindítani vállalkozásaikat. Márpedig ahhoz, hogy valaki sikeres tanácsadó legyen, sikeres vállalkozóvá is kell válnia, hogy el tudja juttatni szolgáltatásainak hírét a célcsoportjához.  A fiatal, pályakezdő szakemberek mellett a pályamódosító vagy több éves intézményi gyakorlat után önálló projektet elindító, már nem teljesen pályakezdő, tapasztalt szakemberekre eddig senki nem figyelt. Ezen a területen fedezte fel a Human HUB csapata a lehetőséget, hogy egyedülálló szakmai közösséget hozzon létre és meghonosítsa a start-up filozófiát a segítő és tanácsadó szakmák berkein belül is. Szép elképzelés, amely remélhetőleg be tudja váltani a hozzá fűzott reményeket.

A programba jelentkezni a Human HUB weboldalán található elérhetőségeken keresztül lehet. Ehhez kattintson ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr528304486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása