Humánia Pszichológia Blog

WORKSHOP: A szülőség a gyerekek szemszögéből

2017. július 24. - humánia

Az egy napos programra olyan szülőket várunk, akiknek nem volt még lehetőségük gyermekpszichológiai alapismeretekről szakemberektől tájékozódni és konkrét nevelési kérdéseik, dilemmáik vannak. A workshopot tartják: Józsa Balázs és Juhász Dániel pszichológusok, a Humánia Pszichológia Blog állandó szerzői.

Következő workshopunk pontos dátuma még nincs meghatározva. Részvételi szándékát azonban ezen az e-mail címen keresztül tudja jelezni: humaniablog.hu@gmail.com 

Célunk, hogy olyan tudást adjunk át, amelyet a résztvevők a mindennapokban, gyermekük nevelése során hasznosítani tudnak. Olyan kérdésekkel foglalkozunk, amelyek a legtöbb szülőben fel szoktak merülni, de egyedi helyzetekkel is foglalkozunk. Mindezt a gyermekek szemszögéből igyekszünk megközelíteni, hiszen az első lépés mindig az ő lelki folyamatainak és működésének megértése.

A workshop során az elméleti és gyakorlati elemek felváltva követik egymást. Ezek arányát és milyenségét a résztvevők által előre beküldött szülői dilemmák és kérdések mentén alakítjuk ki. Az elméleti blokkokban olyan pszichológiai elméletek szintézisét adjuk át, amelyek gyerekekkel és családokkal folytatott munkánk során nagyon gyakran felmerülnek és hasznosnak bizonyultak. A csoportos gyakorlatok arra szolgálnak, hogy saját élményeken és új tapasztalatok mentén is foglalkozzunk a nevelés kérdésével, ezáltal megteremtve a kapcsolatot a gyermeket nevelők attitűdje, a "nevelési elvek", a nevelés gyakorlata és a gyermeki perspektíva között. Ahogy a workshop neve is utal rá, nagy hangsúlyt fektetünk a szülőséggel kapcsolatos szorongásokra, amelyek csökkentésén keresztül sokat javulhatnak a szülő-gyerek kapcsolatok.

badass-kid.png

Igény szerint lehetőség van kedvezményes áron egy további, egy alkalmas egyéni konzultáció igénybe vételére is a workshopot követően (előre egyeztetve, másik napon), a két képző valamelyikénél.

Témák, amelyeket a képzés során biztosan érinteni fogunk

  • a szülő, mint modell
  • különböző életkorú gyerekekkel való kommunikáció
  • viselkedési problémák hátterének megértése
  • a szülőséggel kapcsolatos érzések (pozitív és negatív) hatékonyabb kezelése
  • a modern fejlődéslélektan elméletei és gyakorlati javaslatai
  • nem együttműködő gyerekek
  • túl érzékeny gyerekek
  • serdülőkor és az ennek kapcsán átalakuló szülői szerepek

A workshop 10 órából áll, amelyek 45 percesek. Ára 15.000 Ft/fő, amely a helyszínen, készpénzben fizetendő (a díjról ÁFA-mentes számlát áll módunkban kibocsátani). A workshopot követő 50 perces egyéni konzultáció díja, további 5000 Ft. A workshopon való részvétel nem kötelezi a résztvevőket az egyéni konzultáció igénybevételére. A csoport 8-12 fős, vagyis minimálisan 8 fővel indul el. Amennyiben több jelentkező van, akkor több csoportot indítunk.

A helyszín még szervezés alatt. A képzés Budapesten lesz megtartva.

Jelentkezni és érdeklődni a következő e-mail címen lehet: humaniablog.hu@gmail.com

Kérjük, hogy a levélben írja le azt is, hogy milyen kérdésekre, szülői dilemmákra szeretne leginkább választ kapni, hogy ezek alapján alakíthassuk a csoport igényeihez az átadni kívánt anyagot!

Gondolkodik, hogy jelentkezzen-e? Olvassa el néhány témába vágó cikkünket, amelyek témáiról biztosan szó lesz a workshopon is:

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1212683999
süti beállítások módosítása