HUMÁNIA Workshop: Szülői dilemmák I.: a szülőség a pszichológia szemszögéből

2017. július 24. - Juhász Dániel

2017 09.16-án workshopot indítunk, amelyet a Humánia szerzői tartanak. Az egy napos programra olyan szülőket várunk, akiknek nem volt még lehetőségük alapvető gyermekpszichológiai ismeretekről szakemberektől tájékozódni.

Célunk, hogy olyan tudást adjunk át, amelyet a résztvevők a mindennapokban, gyermekük nevelése során hasznosítani tudnak. Olyan kérdésekkel foglalkozunk, amelyek a legtöbb szülőben fel szoktak merülni, de egyedi helyzetekkel is foglalkozunk.

A workshop során az elméleti és gyakorlati elemek felváltva követik egymást. Ezek arányát és milyenségét a résztvevők által előre beküldött szülői dilemmák és kérdések mentén alakítjuk ki. Az elméleti blokkokban olyan pszichológiai elméletek szintézisét adjuk át, amelyek gyerekekkel való munkánk során nagyon gyakran felmerülnek és hasznosnak bizonyultak. A csoportos gyakorlatok arra szolgálnak, hogy saját élményeken és új tapasztalatok mentén tanuljunk arról, amiről beszélgetni is fogunk, ezáltal megteremtve a kapcsolatot a gyermeket nevelők attitűdje, a "nevelési elvek" és a nevelés gyakorlata között. Ahogy a workshop neve is utal rá, nagy hangsúlyt fektetünk a szülőséggel kapcsolatos szorongásokra, amelyek csökkentésén keresztül sokat javulhatnak a szülő-gyerek kapcsolatok.

hands1.jpeg

Igény szerint lehetőség van kedvezményes áron egy egy alkalmas egyéni konzultáció igénybe vételére is a workshopot követően (előre egyeztetve, másik napon), a két képző valamelyikénél.

Témák, amelyeket a képzés során biztosan érinteni fogunk

  • a szülő, mint modell
  • különböző életkorú gyerekekkel való kommunikáció
  • viselkedési problémák hátterének megértése
  • a szülőséggel kapcsolatos érzések (pozitív és negatív) hatékonyabb kezelése
  • a modern fejlődéslélektan elméletei és gyakorlati javaslatai
  • nem együttműködő gyerekek
  • túl érzékeny gyerekek
  • serdülőkor és az ennek kapcsán átalakuló szülői szerepek

A workshop 10 órából áll, amelyek 45 percesek. Ára 15.000 Ft/fő, amely a helyszínen, készpénzben fizetendő (a díjról ÁFA-mentes számlát áll módunkban csak kibocsájtani). A workshopot követő 50 perces egyéni konzultáció díja, további 5000 Ft. A workshopon való részvétel nem kötelezi a résztvevőket az egyéni konzultáció igénybevételére. A csoport 8-12 fős, vagyis minimálisan 8 fővel indul el. Amennyiben több jelentkező van, akkor több csoportot indítunk.

Jelentkezési határidő: 2017.08.31.

A helyszín még szervezés alatt.

Jelentkezni és érdeklődni a következő e-mail címen lehet: humaniablog.hu@gmail.com

Kérjük, hogy a levélben írja le azt is, hogy milyen kérdésekre, szülői dilemmákra szeretne leginkább választ kapni, hogy ezek alapján alakíthassuk a csoport igényeihez az átadni kívánt anyagot!

A workshopot tartják: Józsa Balázs és Juhász Dániel pszichológusok és a Humánia Pszichológia Blog állandó szerzői.

A bejegyzés trackback címe:

http://pszichoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9512683999